19 Ağustos 2019 Pazartesi | Saat : 07:50

Hander Basın Açıklaması | Hanımınçiftliği Eğitim Derneği
Ana Sayfa » Haberler

Hander Basın Açıklaması

Hander Basın Açıklaması Hander Pazar günü yapılacak halk oylaması için basın açıklamasında bulundu

Hander Pazar günü yapılacak halk oylaması için basın açıklamasında bulundu. Basın Açıklamasını hanımın çiftliği eğitim Derneği Yönetim kurulu başkan yardımcısı Latif Bayram gerçekleştirdi . Latif Bayramın Yaptığı Basın Açıklaması ;

"Değerli basın mensupları;

Önümüzdeki pazar günü cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini içeren anayasa referandumu yapılacak. Öncelikle şunu belirtmemiz gerekirse şuan yürürlükte olan anayasa bu millete dar geliyor. Yapılan düzenlemeler her ne kadar sistemin işleyişiyle alakalıysada yürütmenin önünü açması açısından önemli .Şu bir gerçek ki stratejik konumu bölgedeki ana aktör olması kararlı lideri büyüyen ekonomisi ve en önemlisi ümmetin son kalesi gibi görülen mazlumların umudu olan ülkemizin daha güçlenmesi için evet diyeceğiz.Biz insani ve İslami hassasiyeti olan bir dernek olarak küresel güçlerin insanı İslamı ve istikbali hedef alarak yaptıklarının farkındayız . Bu güne kadar insani ve islami değerlere yaslanarak yoluna devam eden bizler bir daha bu ülkede hak , hukuk, özgürlükler askıya alınmasın diye evet diyeceğiz. Darbeler muhturalar inançlarımıza baskı olmasın 28şubat, 15  temmuz bir daha yaşanmasın diye evet diyeceğiz.Müslüman toplumun hafızası olan gazze, halep, kudüs sevinsin diye evet diyeceğiz.. Mazlumların umudu devam etsin diye evet diyeceğiz. Mısırlı Muhammed in suriyeli hasanın, Arakanlı çocukların hayalleri ölmesin diye evet diyeceğiz..Bu bölgenin küresel güçler tarafından parçalanıp bölünüp yönetilmesini istemediğimiz için EVET diyeceğiz. İnanç ve değerlerimizi göz önünde bulundurup bunlarla var olabilmek ve meseleye müslümanca bir bakış gereği EVET diyeceğiz.Elde  edilen kazanımlar genişleyen imkanlar adaletin merhametin özgürlüğün heba olmaması için EVET diyeceğiz.Elbetteki bu düzenlemeler yeni bir anayasa için başlangıç olabilir ama yeterli değildir.İnsanı merkeze alan adaletli özgürlükçü hak ve hürriyetleri önde tutan geniş katılımlı yeni bir anayasa yazılmasıda kaçınılmazdır.

Değerli basın mensupları;

Bu duygu ve düşüncelerle 16 nisanda  tercihimizin EVET olacağını EVET inde bu ülke insanı için güzel sonuçlar getireceğine inanıyoruz.Teşekkür ederiz.

HANIMIN ÇİFTLİĞİ EĞîTiM DERNEĞİ  YÖNETİM KURULU

Eklenme Tarihi : 13.4.2017